Prostreno.cz

Špaldový chléb

Pečení chleba není vůbec složité, odměnou je voňavý výsledek.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    60min příprava

    45min vaření

  • 1467 kJ / 350 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy40g
tuky16g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Mouku a sůl prosejte do misky.
  2. Přímo do mouky rozdrobte droždí, není třeba je nechat vzejít zvlášť. Vyhnete se tak dvojímu kynutí.
  3. Přidejte slunečnicová semínka, polovinu dýňových semínek a pečlivě je smíchejte s moukou.
  4. K mouce postupně přilijte vodu a vypracujte hladké těsto. Kolik vody budete potřebovat záleží na kvalitě mouky.
  5. Těsto vyklopte na mírně pomoučenou pracovní plochu a důkladně prohněťte. Pokud máte pocit, že je těsto příliš hutné, nebo se naopak lepí, můžete přidat trochu tekutiny, případně mouku.
  6. Těsto nechte přibližně půl hodiny kynout.
  7. Troubu předehřejte na 220 °C.
  8. Dvě formy (nejlépe ty které používáte na biskupský chlebíček) důkladně vymažte kvalitním rostlinným olejem.
  9. Vykynuté těsto vložte do připravených forem.
  10. Posypte semínky a pečte přibližně 30-40 minut, až se chléb zvedne a zezlátne. Délka pečení záleží na výkonu trouby.
  11. Do trouby můžete vložit nádobu s vodou – vznikající pára chléb zvláční.

TIP:

Do těsta můžete vmíchat jemně nasekané ořechy.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špaldový chléb

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat