Prostreno.cz

Ryba dušená s jablky

Skvělý norský recept na přípravu ryby.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 394 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Bylinky jemně nasekejte a smíchejte je s máslem, 1 lžíci strouhané citronové kůry, 2 lžícemi citronové šťávy, 4 špetkami soli a 4 špetkami mletého pepře.
  2. Máslem potřete rybí filety. Filety stočte do rolády a sepněte je párátkem.
  3. Jablka nakrájejte na plátky.
  4. Do kastrolu nalijte jablečnou šťávu, přidejte 2 lžíce citronové šťávy a přiveďte k varu.
  5. Do jablečné šťávy nasypte jablka, přisypte kukuřičný škrob a 5 minut vařte.
  6. Pak k jablkům vložte připravené rybí filety a duste 15-20 minut, podle druhu a velikosti rybích filetů.
  7. Podle potřeby dochuťte solí a posypte hrubě mletým pepřem.
  8. Před podáváním můžete ozdobit tenkými proužky citronové kůry.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Ryba dušená s jablky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat