Prostreno.cz

Kreolský kastrol

Kastrol s kreolskými příchutěmi. Krevety, banán a zelenina. Záleží na vás, jak pikantní pokrm chcete mít, podle toho přidejte chilli papričky.

  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 376 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks červené papriky
  • 200 g cukrového hrášku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 0.5 lžíce kari koření
  • 200 ml smetany na vaření
  • 250 g konzervovaného ananasu - nejlépe kostky
  • 100 ml ananasové šťávy
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 2 špetky soli
  • 1 ks banánu
  • 400 g loupaných krevet
  • 200 g čínského zelí

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek nechte zesklovatět na oleji.
  2. K cibuli nasypte na nudličky nakrájené zelí a za občasného míchání duste až zelí trochu změkne a zůstane ještě křupavé.
  3. Přidejte na proužky nakrájenou papriku a celer, nakrájenou chilli papričku bez semen, cukrový hrášek a minutu míchejte.
  4. Posypte kari kořením, přidejte smetanu a ananas. Vařte 3 minuty.
  5. V ananasové šťávě rozmíchejte kukuřičný škrob a vmíchejte ho do pokrmu. Podle chuti osolte a duste 5 minut.
  6. V pánvi na másle krátce orestujte krevety, přibližně 3-4 minuty.
  7. Nakonec přidejte do hrnce oloupaný, na plátky nakrájený banán a orestované krevety.
  8. Hned podávejte.

TIP:

V zimě můžete použít hráškové lusky mražené.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kreolský kastrol

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat