Prostreno.cz

Vepřové ragú se žampiony

Dušené plátky vepřového masa se žampióny a hustou omáčkou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 541 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce másla
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 2 ks šalotky
  • 400 g žampiónů
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 200 ml červeného vína Marsala - nebo jiné kvalitní víno
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silnější plátky a naklepejte je dlaní ruky.
  2. Plátky masa osolte, opepřete a opečte je doměkka v pánvi se 2 lžícemi oleje a 2 lžícemi másla. Měkké maso vyndejte na talíř.
  3. Do pánve přidejte 2 lžíce másla, lžíci oleje, nakrájenou šalotku a nechte cibuli zesklovatět.
  4. Přisypte na plátky nakrájené žampióny a 1-2 minuty míchejte.
  5. Přidejte víno, vývar, jíšku a vařte 10-15 minut, až se tekutiny z části zredukují a omáčka zhoustne.
  6. Do omáčky vložte maso a vše spolu prohřejte.
  7. Před podáváním posypte petrželkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové ragú se žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat