Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vepřové ragú se žampiony

lanvin
4hlasy
Hodnotit

1h a 15min

30min příprava

45min vaření

535 kJ

energetická hodnota na 100g

260 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky4g sacharidy6g bílkoviny

Dušené plátky vepřového masa se žampióny a hustou omáčkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g vepřové panenky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce másla
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 2 ks šalotky
  • 400 g žampiónů
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 200 ml červeného vína Marsala - nebo jiné kvalitní víno
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  • Maso nakrájejte na silnější plátky a naklepejte je dlaní ruky.
  • Plátky masa osolte, opepřete a opečte je doměkka v pánvi se 2 lžícemi oleje a 2 lžícemi másla. Měkké maso vyndejte na talíř.
  • Do pánve přidejte 2 lžíce másla, lžíci oleje, nakrájenou šalotku a nechte cibuli zesklovatět.
  • Přisypte na plátky nakrájené žampióny a 1-2 minuty míchejte.
  • Přidejte víno, vývar, jíšku a vařte 10-15 minut, až se tekutiny z části zredukují a omáčka zhoustne.
  • Do omáčky vložte maso a vše spolu prohřejte.
  • Před podáváním posypte petrželkou.
Hruškový nákyp

Hruškový nákyp

1 hlas
790kJ 80 Kč
Jarní bramborový salát s chřestem

Jarní bramborový salát s chřestem

1 hlas
390kJ 120 Kč

Podobné recepty

Vepřové plátky na olivách

Vepřové plátky na olivách

2 hlasy
1h a 20min 568 kJ 190 Kč
Vepřová krkovice s bílým zelím

Vepřová krkovice s bílým zelím

3 hlasy
1h a 50min 398 kJ 150 Kč
Vepřové plátky s parmezánovou omáčkou

Vepřové plátky s parmezánovou omáčkou

3 hlasy
1h a 55min 806 kJ 200 Kč
Vepřová panenka na zelenině

Vepřová panenka na zelenině

4 hlasy
1h a 25min 290 kJ 220 Kč
Vepřová kýta na černém pivu

Vepřová kýta na černém pivu

0 hlasů
1h a 20min 429 kJ 140 Kč
Vepřová plec na česneku

Vepřová plec na česneku

3 hlasy
2h a 20min 496 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření