Prostreno.cz

Salát s hlívou ústřičnou a rukolou

Hlíva se dá koupit po celý rok a salát z ní vykouzlíte raz dva, salát chutná výborně samotný či podávaný s čerstvou bagetkou.

  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1249 kJ / 298 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy27g
tuky16g

Ingredience na

  • 600 g čerstvé hlívy ústřičné
  • 6 lžic kvalitního oleje
  • 1 ks červené cibule - nakrájená na plátky
  • 200 g rukoly
  • 0.5 hrnku piniových, nebo pekanových ořechů
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička sójové omáčky - nejlépe teriyaki
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Očištěnou hlívu nakrájejte na větší kousky a zvolna ji poduste na oleji spolu s nakrájenou cibulí. Duste přibližně 15 minut, nebo až hlíva změkne.
  2. Hotové houby dochuťte pepřem, solí, citronovou šťávou, sojovou omáčkou a vinným octem.
  3. K hlívě vmíchejte rukolu a salát posypte oříšky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s hlívou ústřičnou a rukolou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat