Prostreno.cz

Salát s hlívou ústřičnou a rukolou

Hlíva se dá koupit po celý rok a salát z ní vykouzlíte raz dva, salát chutná výborně samotný či podávaný s čerstvou bagetkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1225 kJ / 292 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy28g
tuky15g

Ingredience na

  • 600 g čerstvé hlívy ústřičné
  • 6 lžic kvalitního oleje
  • 1 ks červené cibule - nakrájená na plátky
  • 200 g rukoly
  • 0.5 hrnku piniových, nebo pekanových ořechů
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička sójové omáčky - nejlépe teriyaki
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Očištěnou hlívu nakrájejte na větší kousky a zvolna ji poduste na oleji spolu s nakrájenou cibulí. Duste přibližně 15 minut, nebo až hlíva změkne.
  2. Hotové houby dochuťte pepřem, solí, citronovou šťávou, sojovou omáčkou a vinným octem.
  3. K hlívě vmíchejte rukolu a salát posypte oříšky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,30g
  • Sacharidy:

    166,70g
    • Cukry:

      17,80g
  • Tuky:

    159,85g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 292 kcal

36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

87

minut uklízení



Podobné recepty

Těstovinový salát se šunkou

(1 hlasů)
1h a 20min
708 kJ

Salát z pečené zeleniny

(3 hlasů)
40min
313 kJ

Pestrý květákový salát

(2 hlasů)
40min
591 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s hlívou ústřičnou a rukolou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat