Prostreno.cz

Kokosová rýže s mangem

V mléce vařená rýže je v mnoha kuchyních typickým dezertem. Velmi chutný je dezert s mangem a kokosovým mlékem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 588 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy18g
tuky6g

Ingredience na

  • 200 g rýže - nejlépe basmati
  • 700 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 0.5 ks vanilkového lusku
  • 500 ml kokosového mléka
  • 50 g pískového cukru
  • 1 ks velké mango - nebo 2 menší
  • 1 ks bio limetky
  • 1 lžíce sezamových semínek - drcených

Postup přípravy

  1. Rýži propláchněte a nasypte do mléka.
  2. Přidejte dřeň vanilkového lusku, špetku soli a přiveďte k varu. Protože doba varu je poměrně dlouhá a mléko se rádo připaluje, použijte nádobu se silným dnem a občas promíchejte.
  3. Když rýže absorbuje všechno mléko, přilijte kokosové mléko, přidejte cukr a vařte, až je rýže měkká. Pokud je třeba, přidejte mléko.
  4. Vychladlou rýži rozdělte do sklenic.
  5. Přidejte na kostky nakrájené mango, posypte jemně nastrouhanou kůrou limetky a sezamovými semínky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kokosová rýže s mangem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat