Prostreno.cz

Polévka s divokou rýži

Hutné, takzvané přesnídávkové polévky nejsou výsadou jen české kuchyně – tahle je inspirovaná kuchyní japonskou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 470 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 0.5 hrnku nevařené divoké rýže
  • 1 ks větší mrkve - hrubě nastrouhaná
  • 1.5 l vody - nebo kuřecího vývaru
  • 350 g kuřecích prsou
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 ks malé cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • 0.5 hrnku plátků mandlí

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli s kuřecím masem, pokrájeným na tenké proužky.
  2. Přidejte propláchnutou rýži a promíchejte.
  3. Zalijte vodou, nebo vývarem a na mírném ohni vařte za občasného promíchání 15 minut.
  4. Pak přidejte mrkev, na plátky nakrájený řapíkatý celer, smetanu, ve které rozmíchejte mouku a vařte dalších 15 minut.
  5. Před podáváním posypte plátky mandlí.

TIP:

Mandle můžete nasucho orestovat v pánvi.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,16g
  • Sacharidy:

    208,50g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    190,70g
  • Vláknina:

    18,90g

Aktivita pro spálení: 112 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Brynzová polévka

(2 hlasů)
50min
322 kJ

Japonská polévka s ředkvičkami

(2 hlasů)
35min
244 kJ

Fazolová polévka s kořením garam masala

(2 hlasů)
2h a 20min
415 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s divokou rýži

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat