Prostreno.cz

Štika na šampaňském

Jemné maso štiky dušené ve smetanové omáčce se šampaňským.

04.02.2019 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

800 kJ / 191 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte, obalte je v hladké mouce a v pánvi na rozehřáté lžíci oleje a 2 lžících másla z obou stran opečte.
  2. V jiné pánvi se 2 rozehřátými lžícemi másla a lžíci oleje nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte koření na ryby a smetanu, ve které rozmíchejte lžíci mouky. Podle chuti osolte. Poduste 3-5 minut.
  4. Smetanou přelijte opečené porce štiky, podlijte šampaňským a duste odkryté přibližně 10-15 minut. Záleží na velikosti porcí.
  5. Podávejte hustě posypané petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    149,78 g
  • Sacharidy:

    242,18 g
    • Cukry:

      16,93 g
  • Tuky:

    160,15 g
  • Vláknina:

    18,15 g

Aktivita pro spálení:

789 kcal
98

minut jízdy na kole

75

minut běhu

235

minut uklízení





Podobné recepty

Ryba s šafránovou omáčkou

(6 hlasů)
1h a 5min
1051 kJ

Losos s ořechovou krustou

(7 hlasů)
50min
1802 kJ

Platýs v alobalu

(2 hlasů)
45min
702 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

šumivé víno Sekt

70 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g

Petrželka

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štika na šampaňském

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba