Prostreno.cz

Štika na šampaňském

Jemné maso štiky dušené ve smetanové omáčce se šampaňským.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 690 kJ / 164 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy14g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g filé štiky
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla
  • 200 ml sektu
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce koření na ryby
  • 4 špetky soli
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 0.5 hrnku zelené petrželky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte, obalte je v hladké mouce a v pánvi na rozehřáté lžíci oleje a 2 lžících másla z obou stran opečte.
  2. V jiné pánvi se 2 rozehřátými lžícemi másla a lžíci oleje nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte koření na ryby a smetanu, ve které rozmíchejte lžíci mouky. Podle chuti osolte. Poduste 3-5 minut.
  4. Smetanou přelijte opečené porce štiky, podlijte šampaňským a duste odkryté přibližně 10-15 minut. Záleží na velikosti porcí.
  5. Podávejte hustě posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štika na šampaňském

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat