Prostreno.cz

Štika na šampaňském

Jemné maso štiky dušené ve smetanové omáčce se šampaňským.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 805 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy14g
tuky10g

Ingredience na

  • 600 g filé štiky
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla
  • 200 ml sektu
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce koření na ryby
  • 4 špetky soli
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 0.5 hrnku zelené petrželky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte, obalte je v hladké mouce a v pánvi na rozehřáté lžíci oleje a 2 lžících másla z obou stran opečte.
  2. V jiné pánvi se 2 rozehřátými lžícemi másla a lžíci oleje nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte koření na ryby a smetanu, ve které rozmíchejte lžíci mouky. Podle chuti osolte. Poduste 3-5 minut.
  4. Smetanou přelijte opečené porce štiky, podlijte šampaňským a duste odkryté přibližně 10-15 minut. Záleží na velikosti porcí.
  5. Podávejte hustě posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,02g
  • Sacharidy:

    172,70g
    • Cukry:

      5,80g
  • Tuky:

    219,55g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 192 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba s šafránovou omáčkou

(5 hlasů)
1h a 5min
1034 kJ

Losos s ořechovou krustou

(7 hlasů)
50min
1826 kJ

Platýs v alobalu

(2 hlasů)
45min
731 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štika na šampaňském

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat