Prostreno.cz

Cizrnový salát s bylinkami

Vydatný luštěninový salát se zeleninou. Bulgur je možné nahradit běžnými trhanými krupkami.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 35min

    35min příprava

  • 752 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy23g
tuky7g

Ingredience na

  • 150 g bulguru
  • 50 g loupaných mandlí
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 0.5 ks pórku - velmi jemně nakrájený
  • 1 ks červené kapie - drobně nakrájené
  • 250 g malých rajčat - překrojených
  • 300 g konzervované nebo předem uvařené cizrny
  • 1 hrnek čerstvých, najemno nasekaných bylinek - petrželka, pažitka, libeček, koriandr
  • 2 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Bulgur uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
  2. Konzervovanou cizrnu sceďte a propláchněte vodou, nechte okapat.
  3. Mandle opražte nasucho v pánvi.
  4. Všechny ingredience smíchejte v salátové míse, ochutnejte a případně ještě dolaďte kořením.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cizrnový salát s bylinkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat