Prostreno.cz

Restovaný celer se slaninou

Celer nepatří jen do polévky. Skvělý je například restovaný s anglickou slaninou a řapíkatým celerem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 331 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Na proužky nakrájenou slaninu nasucho orestujte v pánvi, orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  3. Ve středně velké míse promíchejte oloupaný, na hranolky nakrájený celer, našikmo nakrájený řapíkatý celer, na pírka pokrájenou cibuli, rozmarýn, sůl, pepř, vypečený tuk ze slaniny a citronovou šťávu.
  4. Zeleninu nasypte v jedné vrstvě na hlubší plech vyložený pečícím papírem, přikryjte a pečte do měkka.
  5. Zeleninu odkryjte a pečte ještě dalších 10-15 minut.
  6. K hotovému celeru vmíchejte orestovanou slaninu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Restovaný celer se slaninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat