Prostreno.cz

Rizoto s čerstvým fenyklem

Skvělá kombinace vláčné rýže, ricotty, parmezánu a fenyklu.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 711 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy21g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g rýže - nejlépe arborio
  • 2 ks čerstvého fenyklu
  • 1 ks cibule
  • 200 g ricotty
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 500 ml bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce studeného másla

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl vložte do osolené, vařící vody a 5 minut vařte. Pak fenykl sceďte a vychladlý nakrájejte. 500 ml vody z vařeného fenyklu odložte stranou.
  2. Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na 2 lžících másla s olivovým olejem.
  3. Přidejte rýži (nepropranou) a míchejte 2 minuty.
  4. Přilijte bílé víno a nechte rýži vařit, dokud se víno neodpaří, občas promíchejte, aby se rýže nepřipalovala. Podle potřeby rýži ještě zalijte vodou z vařeného fenyklu.
  5. Do rýže vmíchejte povařený, nakrájený fenykl, ricottu, parmezán a studené máslo, podle chuti osolte a opepřete.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s čerstvým fenyklem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat