Prostreno.cz

Thajské kuřecí kari

Základem tohoto kari je kvalitní kari pasta a kokosové mléko. Zeleninu můžete obměňovat podle toho ,na co máte chuť.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1294 kJ / 309 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy13g
tuky23g

Ingredience na

  • 600 g kuřecích prsou
  • 300 g zelených fazolek
  • 1 ks červené papriky
  • 2 lžíce jemné, červené kari pasty
  • 8 ks kešu ořechů
  • 300 ml kokosového mléka
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci přiveďte k varu kokosové mléko a vmíchejte kari pastu.
  2. Přilijte vývar, přidejte rybí omáčku, fazolky, na kostičky nakrájenou papriku a vařte 5 minut.
  3. Dochuťte solí, limetkovou šťávou a cukrem.
  4. Kuřecí maso nakrájejte na silnější proužky a maso orestujte ze všech stran na oleji.
  5. Orestované maso (bez oleje) přidejte k fazolkám a vařte, až je maso zcela měkké. Kari podle chuti osolte.
  6. Před podáváním posypte nasekanými kešu ořechy.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Thajské kuřecí kari

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat