Prostreno.cz

Špízy s chřestem

Chřest je zdravý, chutný a sluší mu jednoduchá a rychlá úprava.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1803 kJ / 430 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky42g

Ingredience na

  • 1 svazek bílého chřestu
  • 100 g plátků anglické slaniny
  • 100 g smetanový sýr
  • 1 lžíce sušených rajčat v oleji - nasekaných
  • 1 snítka estragonu - nasekané lístky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • Na přílohu
  • 100 ml majonézy

Postup přípravy

  1. Chřest oloupejte a odřízněte dřevnatou část.
  2. Chřest uvařte v osolené vodě „al dente„ (5-8 minut) uvařený chřest sceďte.
  3. Majonézu smíchejte se sýrem a nasekanými, okapanými rajčaty.
  4. Přidejte estragon, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  5. Chřest překrojte a vždy dva kousky zabalte do plátku slaniny.
  6. Chřest opatrně opečte na grilovací pánvi.
  7. Opečený chřest sepněte ozdobným párátkem.
  8. Podávejte s připravenou ochucenou majonézou.

TIP:

Pokud nemáte grilovací pánev , opečte chřest v teflonové pánvi potřené olejem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špízy s chřestem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat