Prostreno.cz

Citronový beránek s ricottou

Beránci k Velikonocům prostě patří, tak si jednoho taky upečte. Je výborný, po upečení vláčný.

10.04.2019 sun
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

1128 kJ / 269 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Formu na beránka dobře vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
  2. Máslo nechte rozpustit v rendlíku a pak nechte máslo vychladnout.
  3. Celá vejce vyšlehejte do pěny a postupně do nich zašlehejte cukr, musí se ve vejcích úplně rozpustit.
  4. Za stálého šlehání přilévejte do směsi máslo, přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu a ricottu.
  5. Nakonec vmíchejte mouku prosetou s kypřícím práškem.
  6. Těsto nalijte do hlubší části formy tak, aby nebylo těsto těsně po okraj, přiklopte horní částí a pečte 50 až 60 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
  7. Zda je beránek upečený, vyzkoušejte špejlí, pokud na ní nic neulpí, je hotový.
  8. Beránka nechte chvilku chladnout ve formě a následně jej opatrně vyklopte.
  9. Vychladlého beránka pocukrujte.

TIP:

Pokud Vám zůstane těsto, můžete upéct třeba malé muffiny. Beránka můžete ozdobit citronovou polevou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    145,00 g
  • Sacharidy:

    434,85 g
    • Cukry:

      186,05 g
  • Tuky:

    329,67 g
  • Vláknina:

    9,25 g

Aktivita pro spálení:

661 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

197

minut uklízení





Podobné recepty

Velikonoční roláda s mascarpone

(2 hlasů)
55min
1362 kJ

Bábovka s hruškami a čokoládou

(8 hlasů)
1h a 30min
909 kJ

Jablečný krambl

(4 hlasů)
55min
967 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Citronový beránek s ricottou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba