Prostreno.cz

Hovězí svíčková s chřestem

Sezona chřestu není dlouhá a o to víc se na ni těšíme. Minutku z hovězí svíčkové chřest skvěle doplní.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 516 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 400 ml hovězí svíčkové
  • 400 g zeleného chřestu
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks jarní cibulky s natí
  • 2 snítky čerstvého estragonu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 150 ml bílého vína
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany
  • 3 lžíce omáčky na steaky

Postup přípravy

  1. Zelený chřest, je-li čerstvý a mladý, nemusíte loupat. Stačí jej umýt a odlomit dřevnaté konce. Každý stonek chřestu nakrájejte na 3 kousky.
  2. Cibuli nakrájejte na plátky, maso nakrájejte na silnější proužky. Estragon nadrobno nasekejte.
  3. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět, zalijte vínem a duste až se víno zredukuje na polovinu.
  4. Přilijte vývar, smetanu, přidejte chřest, a přiveďte k varu.
  5. Vařte 5 minut, dochuťte solí a přidejte estragon.
  6. Na jiné pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, přidejte maso, posypte solí a pepřem, pokapejte omáčkou na steaky a maso orestujte doměkka.
  7. Maso promíchejte s chřestem a před podáváním posypte nakrájenou jarní cibulkou.

TIP:

Omáčku na steaky použijte podle vlastní chuti, může být hořčicová s medem, pepřová, brusinková, nebo jiná.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková s chřestem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat