Prostreno.cz

Vepřové plátky s dušeným ananasem

Nebojte se spojit maso a ovoce. Kombinace chutí vás příjemně překvapí.

  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 574 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g vepřové kotlety bez kosti - nebo vepřová kýta
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 3 špetky soli
  • 5 lžic řepkového oleje
  • 1 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 1 špetka mletého koriandru
  • 200 ml masového vývaru
  • 400 g ananasu - konzervovaný - kostky
  • 200 ml ananasové šťávy
  • 1 lžíce javorového sirupu, nebo medu
  • 2 lžíce sherry octa
  • 1 ks velké šalotky
  • 1 špetka kajenského pepře

Postup přípravy

  1. V malé misce smíchejte prolisovaný česnek, přidejte olej, citronovou kůru, koriandr a sůl.
  2. Maso nakrájejte na plátky a potřete je připraveným olejem. Nechte minimálně hodinu v chladu.
  3. Pak maso uložte do pekáčku, nebo zapékací misky, podlijte vývarem a pečte v troubě doměkka. Maso pečte přikryté, před dopečením odkryté.
  4. Mezitím si připravte ananas. Čtvrtinu kostek ananasu jemně nasekejte a spolu s kostkami ananasu dejte do rendlíku.
  5. Přidejte 200 ml ananasové šťávy, javorový sirup, nebo med, sherry ocet, jemně nakrájenou oloupanou šalotku, kajenský pepř a vařte 10-15 minut, tak,aby se kostky ananasu nerozvařily.
  6. Maso podávejte s dušeným ananasem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s dušeným ananasem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat