Prostreno.cz

Jehněčí kostky na grilu

Jehněčí maso dokonale ladí s tymiánem a česnekem , nejen při pečení v celku, ale i na špízu.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 516 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy1g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g jehněčí kýty - nebo hřbetu
  • 150 ml kvalitního rostlinného oleje
  • 4 lžíce čerstvého,nasekaného tymiánu
  • 1.5 lžíce nastrouhané limetkové kůry
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře

Postup přípravy

  1. Olej smíchejte s nasekaným tymiánem ,česnekem a limetkovou kůrou .
  2. Jehněčí maso nakrájejte na kostky, nasypte je do připraveného oleje a maso promíchejte,aby bylo marinádou obalené.Maso nechte přes noc v chladničce.
  3. Pak maso navlečte na grilovací jehly a grilujte 10 -15 minut … dohněda,maso během grilování obracejte.
  4. Hotové maso nechte 5 minut zakryté odpočívat.
  5. Maso osolte a dochuťte pepřem až opečené.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,32g
  • Sacharidy:

    89,80g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    19,08g
  • Vláknina:

    22,85g

Aktivita pro spálení: 123 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kostky na grilu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat