Prostreno.cz

Bramborová polévka s čedarem

Zeleninový krém s anglickou slaninou a čedarem.

  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 340 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 250 g brambor
  • 250 g květáku
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 150 g libové anglické slaniny
  • 200 ml smetany na vaření
  • 150 g sýra čedar - nahrubo nastrouhaný
  • 2 l zeleninového vývaru
  • Na posypání
  • 4 stonky nati jarní cibulky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  3. Květák rozdělte na malé růžičky, nebo nakrájejte.
  4. V hrnci na rozehřátém másle lehce orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Větší polovinu vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  5. Ke slanině přidejte nakrájenou cibuli a minutu míchejte.
  6. Přidejte brambory, květák, zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  7. Polovinu polévky rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
  8. Přilijte smetanu a polévku nechte projít varem.
  9. Polévku podávejte s orestovanou slaninou, posypanou natí jarní cibulky a nahrubo nastrouhaným sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s čedarem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat