Prostreno.cz

Bramborová polévka s čedarem

Zeleninový krém s anglickou slaninou a čedarem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 343 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 250 g brambor
  • 250 g květáku
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 150 g libové anglické slaniny
  • 200 ml smetany na vaření
  • 150 g sýra čedar - nahrubo nastrouhaný
  • 2 l zeleninového vývaru
  • Na posypání
  • 4 stonky nati jarní cibulky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  3. Květák rozdělte na malé růžičky, nebo nakrájejte.
  4. V hrnci na rozehřátém másle lehce orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Větší polovinu vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  5. Ke slanině přidejte nakrájenou cibuli a minutu míchejte.
  6. Přidejte brambory, květák, zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  7. Polovinu polévky rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
  8. Přilijte smetanu a polévku nechte projít varem.
  9. Polévku podávejte s orestovanou slaninou, posypanou natí jarní cibulky a nahrubo nastrouhaným sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    82,03g
  • Sacharidy:

    54,52g
    • Cukry:

      16,11g
  • Tuky:

    145,56g
  • Vláknina:

    3,80g

Aktivita pro spálení: 82 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(28 hlasů)

Omeleta s banánem

(10 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bramborová polévka s čedarem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat