Prostreno.cz

Plněný pstruh

Pstruh je chutná ryba s jemnou chutí. Má vysoký obsah bílkovin a je bohatá na tuky Omega-3, které jsou nezbytné pro mozek a pomáhají udržovat zdravé srdce.

  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 856 kJ / 204 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky20g

Ingredience na

  • 2 ks menších, vykuchaných pstruhů
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 4 plátky másla
  • K podávání
  • 3 ks rajčat
  • 2 ks jarní cibule
  • 1 ks salátové okurky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 špetka soli
  • Na náplň
  • 1 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 ks větší šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 150 g čerstvých hub
  • 50 g baby špenátu
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli
  • 2 snítky zelené petrželky - nasekané
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku

Postup přípravy

  1. Pstruhy opláchněte a osušte.
  2. Pstruhy na povrchu na několika místech nařízněte nožem, potřete je olejem a osolte.
  3. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte drobně nakrájené houby, špenát a duste 5 minut.
  4. Dochuťte citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Nakonec vmíchejte petrželku.
  5. Touto směsí naplňte pstruhy a uložte je do zapékací misky.
  6. Na pstruhy položte plátky másla a dejte je na 25-35 minut (záleží jak velké pstruhy máte) do trouby předehřáté na 180 °C.
  7. Mezitím si připravte salsu: Rajčata a okurku nakrájejte na kostičky a zeleninu nasypte do misky. Přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a olej. Podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  8. Pstruhy podávejte se salsou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněný pstruh

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat