Prostreno.cz

Vepřové maso s křenem

Čerstvý křen je zdravý. Obsahuje velké množství vitaminu C, působí antibakteriálně, podporuje trávení a zbaví vás únavy. K vepřovému masu si každý přidá křen podle chuti.

  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 595 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy15g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g vepřové kýty - nebo libové krkovice
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks cibule
  • 2 ks čerstvé snítky tymiánu
  • 4 lžíce oleje
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu - podle chuti více
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 hrnek petrželky - nasekané
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky, osolte je opepřete a obalte je v hladké mouce.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso a orestujte ho z obou stran.
  3. Maso zalijte vývarem a duste doměkka.
  4. Ke konci dušení přidejte k masu snítky tymiánu a drcená rajčata.
  5. Před podáváním posypte maso petrželkou.
  6. Křen podávejte k masu samostatně.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s křenem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat