Prostreno.cz

Cuketová čalamáda

Pokud se vám urodilo hodně cuket a nevíte co s nimi, vyzkoušejte čalamádu. Domácí je nejlepší.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 256 kJ / 61 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 kg cukety
  • 600 g cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 4 ks větší, oloupaná rajčata
  • 400 g rajčatového protlaku - nejlépe passaty
  • 5 lžic třtinového cukru
  • 3 lžičky soli
  • 8 lžic vinného octa
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 4 lžíce worcestrové omáčky
  • 0.5 lžičky čerstvě mletého pepře - nebo chilli paprička
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Cukety (malé nemusíte loupat), rajčata a oloupanou cibuli nakrájejte na menší kousky.
  2. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli.
  3. Až cibule zesklovatí, přidejte oloupaný, nakrájený česnek a minutku míchejte.
  4. Pak přidejte nakrájená rajčata a duste 5 minut.
  5. Poté přidejte vše ostatní – cukr, sůl, pepř, oba octy, worcester, rajčatový protlak a nechte dalších pět minut vařit.
  6. Směs přelijte do zapékací misky, přikryjte a dejte na 35 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  7. Ještě horkou čalamádou naplňte připravené sklenice, uzavřete je víčky a otočte je dnem vzhůru.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cuketová čalamáda

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat