Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Cuketová čalamáda

lanvin
2hlasy
Hodnotit

1h a 30min

30min příprava

60min vaření

255 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky7g sacharidy4g bílkoviny

Pokud se vám urodilo hodně cuket a nevíte co s nimi, vyzkoušejte čalamádu. Domácí je nejlepší.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 kg cukety
  • 600 g cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 4 ks větší, oloupaná rajčata
  • 400 g rajčatového protlaku - nejlépe passaty
  • 5 lžic třtinového cukru
  • 3 lžičky soli
  • 8 lžic vinného octa
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 4 lžíce worcestrové omáčky
  • 0.5 lžičky čerstvě mletého pepře - nebo chilli paprička
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  • Cukety (malé nemusíte loupat), rajčata a oloupanou cibuli nakrájejte na menší kousky.
  • V hlubší pánvi na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli.
  • Až cibule zesklovatí, přidejte oloupaný, nakrájený česnek a minutku míchejte.
  • Pak přidejte nakrájená rajčata a duste 5 minut.
  • Poté přidejte vše ostatní – cukr, sůl, pepř, oba octy, worcester, rajčatový protlak a nechte dalších pět minut vařit.
  • Směs přelijte do zapékací misky, přikryjte a dejte na 35 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  • Ještě horkou čalamádou naplňte připravené sklenice, uzavřete je víčky a otočte je dnem vzhůru.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

10 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 544kJ 70 Kč

Podobné recepty

Paprikový chilli džem

Paprikový chilli džem

0 hlasů
1h a 15min 181 kJ 150 Kč
Švestkový džem s ořechy

Švestkový džem s ořechy

2 hlasy
2h a 50min 777 kJ 80 Kč
Jablečné čatní

Jablečné čatní

0 hlasů
1h a 5min 338 kJ 80 Kč
Červená řepa s octem balsamico

Červená řepa s octem balsamico

1 hlas
1h a 5min 149 kJ 60 Kč
Nakládané lišky

Nakládané lišky

0 hlasů
1h a 30min 125 kJ 30 Kč
Zelenina k přípravě dušeného masa

Zelenina k přípravě dušeného masa

1 hlas
1h a 15min 323 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření