1h a 25min
25min příprava
60min vaření
664 kJ
energetická hodnota na 100g
150 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky22g sacharidy6g bílkoviny
Batáty obsahují hlavně škrob, ale i cukr, díky němuž mají přirozeně nasládlou chuť, kterou lze přirovnat k chuti dýně. Vyzkoušejte batáty zapečené s mrkví, kedlubnou a smetanou se sýrem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
300 g
mrkve
500 g
batátů
1 ks
velké kedlubny
400 ml
smetany na vaření
1 lžička
bylinkové soli
0.5 lžičky
mletého bílého pepře
150 g
strouhaného tvrdého sýra
- dle vlastní chuti
Na posypání
0.5 lžičky
mleté červené papriky
1.5 hrnku
panko strouhanky
Na vymazání
2 lžíce
másla
Postup přípravy
Oloupanou zeleninu nakrájejte na tenké plátky.
Troubu předehřejte na 190 °C.
Zapékací misku vymažte máslem.
Smetanu promíchejte se solí, pepřem a polovinou sýra.
Do zapékací misky uložte polovinu batátů, pak nakrájenou kedlubnu, nakrájenou mrkev a nakonec zbytek batátů.
Zeleninu zalijte smetanou se sýrem, přikryjte a pečte v předehřáté troubě 35-40 minut.
V misce smíchejte panko strouhanku, mletou papriku a druhou polovinu sýra.
Zeleninu odkryjte, posypte připravenou strouhankou se sýrem a paprikou, teplotu trouby snižte na 170 °C a pečte 15 minut.
TIP:
Můžete přidat tenké plátky nakrájené šunkové klobásy.