Prostreno.cz

Telecí ledvinky se žampióny

Telecí ledvinky s jalovcem, žampióny a vínem. Podávejte je s rýží, ale můžete si je labužnicky vychutnat i s jemným žemlovým knedlíkem, nebo jen tak s křupavým pečivem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 713 kJ / 170 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy12g
tuky9g

Ingredience na

  • 700 ml telecích ledvinek
  • 250 g žampiónů
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 120 ml sherry
  • 150 ml masového vývaru
  • 150 g másla
  • 4 špetky soli
  • 200 ml smetany na vaření
  • 15 kuliček jalovce
  • 1 ks citronu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Telecí ledvinky řádně očistěte a nakrájejte je na menší kousky.
  2. Vhoďte je do vroucí vody a po 2 minutách sceďte.
  3. Okapané ledvinky obalte v hladké mouce.
  4. V kastrolu rozehřejte máslo, přisypte jalovec a minutku míchejte.
  5. Do kastrolu přisypte ledvinky a krátce je orestujte.
  6. Pak je osolte, opepřete, přidejte hořčici, zalijte vývarem, vínem, cherry a duste doměkka asi 30 minut.
  7. V polovině dušení přidejte nakrájené žampiony, smetanu a jíšku.
  8. Podle potřeby dochuťte citronovou šťávou.

TIP:

Místo másla můžete použít sádlo. Ledvinky před vařením dejte do uzavíratelné nádoby, zalijte je mlékem tak, aby byly potopené. Nechte je v chladu máčet alespoň 2 hodiny. Pak je omyjte pod tekoucí vodou a osušte.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí ledvinky se žampióny

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat