Prostreno.cz

Celer zapečený se slaninou

Plátky celeru zapečené se slaninou, smetanou a bramborami. K přípravě vám bude stačit jedna zapékací miska.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 909 kJ / 217 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky19g

Ingredience na

  • 800 g celeru - oloupaný, nakrájený na tenké plátky
  • 10 plátků anglické slaniny
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 ks malé červené chilli papričky - volitelné
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 500 g brambor - oloupané ,nakrájené na tenké plátky
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte prolisovaný česnek, nasekaný rozmarýn, jemně nakrájenou chilli papričku, hořčici a přiveďte k varu, promíchejte a odstavte ze zdroje tepla.
  3. Nalijte trochu směsi na dno menší zapékací misky.
  4. Přidejte vrstvu celeru, pár plátků slaniny, pak na tenké plátky nakrájené brambory a opakujte stejný postup, střídajíc brambory, slaninu a celer, poslední bude vrstva brambor. Brambory a celer vždy jemně osolte.
  5. Přelijte připravenou smetanou, přikryjte a pečte v troubě přibližně 1 hodinu.
  6. V polovině pečení pokrm odkryjte a dopečte nepřikrytý.

TIP:

Smetanu můžete použít i 12%.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celer zapečený se slaninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat