Prostreno.cz

Polévka z kukuřice s ovesnými vločkami

Hustá a sytá polévka. Pasta Tahini dodá polévce ořechovou chuť, koření pikantnost.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 426 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy17g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 ks šalotky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 hrnky mražené kukuřice - v létě čerstvé
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 0.5 hrnku ovesných vloček
  • 1 lžíce pasty Tahini
  • 0.5 lžičky koření Taco
  • 3 snítky čerstvého tymiánu - podle chuti

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na rozehřátém oleji.
  2. Přidejte pastu Tahini a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem, přidejte kukuřici a vařte, až je kukuřice měkká.
  4. Do polévky nasypte ovesné vločky, přidejte koření, 2 snítky tymiánu a vařte 5 minut.
  5. Polovinu polévky (tymián vyndejte) rozmixujte a smíchejte s nerozmixovanou polévkou, tím se polévka zahustí. Pokud chcete, nechte polévku nerozmixovanou.
  6. Polévku před podáváním ozdobte čerstvým tymiánem.

TIP:

Pasta Tahini je vyrobená z rozdrcených sezamových semínek a má celou řadu využití. Koření Taco koupíte v marketech, ale můžete si připravit i domácí Taco koření: 4 lžičky mletého kmínu, 3 lžičky mleté, červené papriky, 2 lžičky sušeného česneku, 2 lžičky sušené cibule, 1 lžičku černého pepře, 1/8 lžičky kajenského pepře, špetka mletého zázvoru – výsledné množství je na více použití.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z kukuřice s ovesnými vločkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat