Prostreno.cz

Kuře na citrónech a šalotce

Pečené kuře bylo naše nekorunované národní jídlo. Zkuste se inspirovat Středomořím a připravte si kuře, které není suché a chutná skvěle.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 402 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • 1400 g celé kuře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžíce směs koření gurmánské kuře - nebo jiná směs koření na kuře
  • 1 ks velký citrón - nakrájený na plátky
  • 3 ks středně velké šalotky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml bílého vína
  • 3 ks čerstvé fíky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Na dno vymazaného pekáčku nasypte oloupanou, na klínky nakrájenou šalotku, nakrájené fíky a plátky citrónu.
  3. Kuře naporcujte, potřete olejem, osolte, posypte kořením z obou stran, koření do masa důkladně vetřete a maso uložte do pekáčku na šalotku, fíky a cibulí.
  4. Maso podlijte vývarem, vínem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50-60 minut, nebo až je maso měkké. Během pečení kuře otáčejte a podlévejte. Kuře dopečte odkryté.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře na citrónech a šalotce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat