Prostreno.cz

Krevety v česnekové omáčce

Krevety ve španělském stylu. Jídlo, které vám připomene večer v taverně.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 20min

    10min příprava

    10min vaření

  • 679 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky12g

Ingredience na

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 350 g loupaných krevet
  • 4 stroužky česneku - nakrájené na plátky
  • 5 lžic suchého bílého vína
  • 2 špetky sušených, červených chilli vloček
  • 3 špetky soli
  • 0.5 hrnku nakrájené, zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Olej a máslo zahřejte v pánvi.
  2. Snižte na střední teplotu, přisypte krevety a česnek a vařte asi 1,5 minuty na každé straně.
  3. Přidejte bílé víno a vařte 2 minuty, nebo až jsou krevety hotové.
  4. Krevety dejte na servírovací misku lehce je osolte, posypte pepřem a petrželkou.
  5. Podávejte okamžitě, nejlépe s křupavým pečivem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,32g
  • Sacharidy:

    37,30g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    175,38g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 162 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Krevety v česnekové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat