Plněné vepřové panenky
Dokonalý, sváteční hlavní chod. Slanina se postará o to, aby panenka zůstala šťavnatá a aby krásně voněla.
-
1h a 15min
30min příprava
45min vaření
-
899 kJ / 214 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky20g
Ingredience na
- 6 plátků
anglické slaniny
- 2 ks
menší vepřové panenky
- 150 g
mražené, zeleninové směsi
- mrkev,květák brokolice
- 200 ml
vody
- 4 snítky
čerstvé, zelené petrželky
- 1 lžička
soli
- 1 lžička
sušeného tymiánu
- 1 lžička
sušené šalvěje
- 4 špetky
mletého pepře
- Na omáčku
- 350 ml
vody
- 0.5 lžíce
bio sypkého masového vývaru
- 1 špetka
soli
- 1 lžíce
tmavé instantní jíšky
- 1 lžíce
dijonské hořčice
- 2 snítky
čerstvé petrželky
- Na vymazání
- 3 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Zeleninu nasypte do rendlíku, zalijte 200 ml osolené vody a duste 10 minut, pak zeleninu sceďte a nechte vychladnout.
- Vychladlou zeleninu nasekejte nahrubo.
- Každou vepřovou panenku uprostřed nařízněte a vytvořte plát.
- Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete, posypte šalvěji a tymiánem.
- Na každý plát položte 3 plátky slaniny.
- Na pláty masa rozdělte nasekanou zeleninu a posypte ji nakrájenou petrželkou.
- Pláty masa stočte jako roládu a ovažte je potravinářským provázkem.
- Maso položte do olejem vytřeného pekáčku, dejte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 10 minut.
- Mezitím v rendlíku smíchejte 350 ml vody, sypký vývar, hořčici, nakrájenou petrželku a instantní jíšku. Podle chuti osolte a přiveďte k varu, míchejte, až se vše spojí.
- Připravenou omáčku přilijte k masu. Pečte, až je maso měkké.