Prostreno.cz

Plněné vepřové panenky

Dokonalý, sváteční hlavní chod. Slanina se postará o to, aby panenka zůstala šťavnatá a aby krásně voněla.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 899 kJ / 214 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky20g

Ingredience na

  • 6 plátků anglické slaniny
  • 2 ks menší vepřové panenky
  • 150 g mražené, zeleninové směsi - mrkev,květák brokolice
  • 200 ml vody
  • 4 snítky čerstvé, zelené petrželky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na omáčku
  • 350 ml vody
  • 0.5 lžíce bio sypkého masového vývaru
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 snítky čerstvé petrželky
  • Na vymazání
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Zeleninu nasypte do rendlíku, zalijte 200 ml osolené vody a duste 10 minut, pak zeleninu sceďte a nechte vychladnout.
  2. Vychladlou zeleninu nasekejte nahrubo.
  3. Každou vepřovou panenku uprostřed nařízněte a vytvořte plát.
  4. Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete, posypte šalvěji a tymiánem.
  5. Na každý plát položte 3 plátky slaniny.
  6. Na pláty masa rozdělte nasekanou zeleninu a posypte ji nakrájenou petrželkou.
  7. Pláty masa stočte jako roládu a ovažte je potravinářským provázkem.
  8. Maso položte do olejem vytřeného pekáčku, dejte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 10 minut.
  9. Mezitím v rendlíku smíchejte 350 ml vody, sypký vývar, hořčici, nakrájenou petrželku a instantní jíšku. Podle chuti osolte a přiveďte k varu, míchejte, až se vše spojí.
  10. Připravenou omáčku přilijte k masu. Pečte, až je maso měkké.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné vepřové panenky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat