Prostreno.cz

Dušené bílé fazole se zeleninou

Původem řecké jídlo,které se obvykle připravuje z obřích bílých fazolí, v tomto receptu jsou použité klasické bílé fazole. Spolu se zeleninou je to vydatné hlavní jídlo.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 382 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy11g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 ks velkých masitých rajčat
  • 500 g konzervovaných fazolí
  • 4 lžíce kapusty - velké listy
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks bílé cibule - nakrájené
  • 2 stroužky česneku
  • 4 ks sušených rajčat v oleji
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 0.5 lžíce oregana
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Z listů kapusty odstraňte tuhý řapík a listy lehce naklepejte. Listy nakrájejte na silnější proužky.
  2. Zahřejte olej ve větším rendlíku, nebo pánvi na středně nízkou teplotu.
  3. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte oloupaný, nakrájený česnek oloupaná, nakrájená rajčata, nakrájené listy kapusty, nasekaná sušená rajčata a duste 5 minut.
  5. Rajčata zalijte vývarem, přidejte scezené, propláchnuté fazole, podle chuti osolte, posypte oreganem a duste 10 minut.
  6. Podávejte s čerstvým chlebem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené bílé fazole se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat