Prostreno.cz

Růžičková kapusta s ořechovým máslem

Takto připravenou růžičkovou kapustu můžete jíst jen tak, nebo ji servírovat jako přílohu k rybě nebo k jednoduše upravenému masu.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 371 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 700 g růžičkové kapusty
  • 700 ml vody
  • 3 špetky soli
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce hrubě mletých vlašských ořechů

Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu překrojte, malé kapustičky můžete nechat vcelku.
  2. Růžičkovou kapustu nasypte do vařící, osolené vody a vařte ji přibližně 10 minut, aby nebyla příliš rozvařená a zůstala křupavá. Pak kapustičky sceďte.
  3. V rendlíku rozehřejte olej a máslo, přisypte ořechy a minutku míchejte.
  4. Přisypte růžičkovou kapustu, tymián a vše promíchejte a prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s ořechovým máslem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat