Prostreno.cz

Treska na fenyklu

Zdravá ryba opečená na másle s dušným fenyklem a cibulí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 426 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 550 g filety tresky - nebo halibuta
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 snítka čerstvého oregana
  • 1 ks čerstvého fenyklu - + kousek nati na zdobení
  • 2 ks cibule
  • 1 ks menší cuketa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl, omytou cuketu a oloupanou cibuli nakrájejte na plátky.
  2. V rendlíku zahřejte olivový olej, přisypte fenykl, cibuli, cuketu a restujte 5 minut.
  3. Zeleninu zalijte vínem a duste 5 minut.
  4. V jiné pánvi na 3 lžících másla a lžíci oleje opečte z obou stran rybí filety.
  5. Filety během pečení osolte a posypte je pepřem a oreganem.
  6. Filé podávejte s fenyklem.
  7. Před podáváním posypte ryby natí fenyklu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska na fenyklu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat