Prostreno.cz

Kuřecí kousky s karotkou

Dušené kuřecí maso s karotkou, snadné jídlo z jednoho rendlíku.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 413 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g kuřecích prsou - nebo vykostěná stehna
  • 500 g karotky
  • 1 ks velké bílé cibule
  • 1.5 lžičky koření na pečené kuře
  • 2 špetky soli
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • Na ozdobu
  • 4 snítky bazalky

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájejte na plátky a maso spolu s cibulí opečte v rendlíku na oleji s máslem dozlatova.
  2. Maso posypte kořením, podle chuti osolte, k masu přisypte očištěnou, na plátky nakrájenou karotku, podlijte vývarem a duste přikryté, až je maso měkké.
  3. Podávejte ozdobené bazalkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí kousky s karotkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat