Prostreno.cz

Zeleninový džuveč

Pestré, syté jídlo plné chuti.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 333 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky3g

Ingredience na

  • 70 ml oleje
  • 1 ks menší cukety
  • 2 ks masité papriky
  • 2 ks větší cibule
  • 2 ks brambor
  • 5 ks rajčat
  • 1 ks malý lilek
  • 1 hrnek petrželky - nakrájené
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 250 g rýže
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 700 ml vývaru - masový,nebo zeleninový

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibuli a rajčata na kolečka.
  2. Zeleninu nasypte do zapékací misky, pokapejte ji olejem, osolte, opepřete a promíchejte.
  3. Přisypte rýži, přidejte vývar a ještě jednou promíchejte.
  4. Přikryjte, vložte do trouby předehřáté na 190 ˚C a duste 45 minut, nebo až se tekutina vsákne a rýže bude měkká.
  5. Před podáváním posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,83g
  • Sacharidy:

    211,51g
    • Cukry:

      20,73g
  • Tuky:

    106,34g
  • Vláknina:

    36,10g

Aktivita pro spálení: 79 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Zelenina na grilu

(2 hlasů)
40min
752 kJ

Polévka z bílé ředkve

(1 hlasů)
1h a 20min
125 kJ

Letní zelenina s krůtím masem

(1 hlasů)
1h a 10min
349 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový džuveč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat