Prostreno.cz

Cuketové závitky plněné brynzou

Vegetariánská chuťovka, kterou můžete podávat třeba jako předkrm. Cukety jsou vděčnou surovinou, v létě je náležitě využijte.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    35min příprava

    10min vaření

  • 582 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks menší cukety
  • Na náplň
  • 250 g brynzy
  • 100 ml sladké smetany
  • 1 ks sušené rajče v oleji
  • 1 špetka mletého chilli - volitelné
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Cukety omyjte, osušte a seřízněte konce.
  2. Cukety nakrájejte podélně na tenké, stejně silné plátky.
  3. Na rozehřátém grilu, nebo grilovací pánvi potřené olejem plátky cukety z obou stran krátce opečte. Stačí tak minutu z každé strany.
  4. Plátky nechte vychladnout a mezitím si připravte brynzovou náplň.
  5. Brynzu vyšlehejte se smetanou a vmíchejte do ní velmi drobně nakrájené, okapané rajče. Pokud chcete pikantnější náplň, můžete přidat špetku chilli.
  6. Na kraj každého plátku položte pomocí lžíce kopeček brynzy a plátek srolujte do závitku. Cukety sepněte párátkem.

TIP:

Brynza je většinou dost slaná, takže se náplň nemusí přisolovat. Pokud nemáte brynzu rádi, připravte náplň z lučiny, změklého másla, soli, pepře a pažitky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cuketové závitky plněné brynzou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat