Prostreno.cz

Cuketové závitky plněné brynzou

Vegetariánská chuťovka, kterou můžete podávat třeba jako předkrm. Cukety jsou vděčnou surovinou, v létě je náležitě využijte.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    35min příprava

    10min vaření

  • 685 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks menší cukety
  • Na náplň
  • 250 g brynzy
  • 100 ml sladké smetany
  • 1 ks sušené rajče v oleji
  • 1 špetka mletého chilli - volitelné
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Cukety omyjte, osušte a seřízněte konce.
  2. Cukety nakrájejte podélně na tenké, stejně silné plátky.
  3. Na rozehřátém grilu, nebo grilovací pánvi potřené olejem plátky cukety z obou stran krátce opečte. Stačí tak minutu z každé strany.
  4. Plátky nechte vychladnout a mezitím si připravte brynzovou náplň.
  5. Brynzu vyšlehejte se smetanou a vmíchejte do ní velmi drobně nakrájené, okapané rajče. Pokud chcete pikantnější náplň, můžete přidat špetku chilli.
  6. Na kraj každého plátku položte pomocí lžíce kopeček brynzy a plátek srolujte do závitku. Cukety sepněte párátkem.

TIP:

Brynza je většinou dost slaná, takže se náplň nemusí přisolovat. Pokud nemáte brynzu rádi, připravte náplň z lučiny, změklého másla, soli, pepře a pažitky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,12g
  • Sacharidy:

    13,40g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    156,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 163 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(28 hlasů)

Omeleta s banánem

(10 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Cuketové závitky plněné brynzou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat