Cuketové závitky plněné brynzou
Vegetariánská chuťovka, kterou můžete podávat třeba jako předkrm. Cukety jsou vděčnou surovinou, v létě je náležitě využijte.
-
45min
35min příprava
10min vaření
-
582 kJ / 139 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky11g
Ingredience na
- K přípravě
- 2 ks
menší cukety
- Na náplň
- 250 g
brynzy
- 100 ml
sladké smetany
- 1 ks
sušené rajče v oleji
- 1 špetka
mletého chilli
- volitelné
- Na potření
- 2 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Cukety omyjte, osušte a seřízněte konce.
- Cukety nakrájejte podélně na tenké, stejně silné plátky.
- Na rozehřátém grilu, nebo grilovací pánvi potřené olejem plátky cukety z obou stran krátce opečte. Stačí tak minutu z každé strany.
- Plátky nechte vychladnout a mezitím si připravte brynzovou náplň.
- Brynzu vyšlehejte se smetanou a vmíchejte do ní velmi drobně nakrájené, okapané rajče. Pokud chcete pikantnější náplň, můžete přidat špetku chilli.
- Na kraj každého plátku položte pomocí lžíce kopeček brynzy a plátek srolujte do závitku. Cukety sepněte párátkem.
TIP:
Brynza je většinou dost slaná, takže se náplň nemusí přisolovat. Pokud nemáte brynzu rádi, připravte náplň z lučiny, změklého másla, soli, pepře a pažitky.