Prostreno.cz

Vepřové plátky na koriandru

Koriandr, kmín a česnek dodá masu nejen skvělou chuť, ale i vůni.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 955 kJ / 228 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy5g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks silnější plátky vepřového masa - nejlépe kotleta bez kostí
  • 0.5 lžičky soli
  • 1.5 lžičky mletého koriandru
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • 4 stroužky česneku - nakrájený na silnější plátky
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžíce másla
  • 300 ml masového vývaru
  • 100 ml šťávy z pomeranče
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Vepřové kotlety z obou stran osolte, posypte je koriandrem a kmínem.
  3. Kotlety opečte z obou stran v pekáčku na oleji s máslem.
  4. Maso podlijte vývarem, k masu přisypte nakrájený česnek a přikryté maso duste v troubě doměkka.
  5. V pomerančové šťávě rozmíchejte škrob, pomerančovou šťávu vmíchejte k masu a na sporáku na mírném ohni 5 minut povařte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,50g
  • Sacharidy:

    181,30g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    243,38g
  • Vláknina:

    14,00g

Aktivita pro spálení: 228 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky na koriandru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat