Prostreno.cz

Zeleninová polévka s fazolemi

Netradiční zeleninová polévka s bílými fazolemi je velmi sytá a můžete ji podávat jako hlavní chod.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 263 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g mrkve
  • 2 ks menších brambor
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 250 ml konzervovaných bílých fazolí
  • 1.8 l masového vývaru - nebo voda + lžíce bio sypkého vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
  2. V hrnci na másle zeleninu krátce orestujte.
  3. Zeleninu zalijte vývarem, nebo vodou se sypkým vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  4. Fazole sceďte, propláchněte je vodou a přidejte je k zelenině.
  5. Přilijte smetanu a polévku vařte ještě 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s fazolemi

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat