Zeleninová polévka s fazolemi
Netradiční zeleninová polévka s bílými fazolemi je velmi sytá a můžete ji podávat jako hlavní chod.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
263 kJ / 62 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy11g
tuky1g
Ingredience na
- K přípravě
- 200 g
mrkve
- 2 ks
menších brambor
- 1 stonek
řapíkatého celeru
- 200 ml
smetany na vaření
- 250 ml
konzervovaných bílých fazolí
- 1.8 l
masového vývaru
- nebo voda + lžíce bio sypkého vývaru
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
- V hrnci na másle zeleninu krátce orestujte.
- Zeleninu zalijte vývarem, nebo vodou se sypkým vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
- Fazole sceďte, propláchněte je vodou a přidejte je k zelenině.
- Přilijte smetanu a polévku vařte ještě 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.