Prostreno.cz

Květákový salát

Restovaný květák má oříškovou chuť. V kombinaci s další zeleninou získáte skvělý salát.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 661 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks menší květák
  • 2 ks rajčata - nakrájená na kostičky
  • 1 ks salátová okurka - nakrájená na kostičky
  • 3 špetky soli
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky
  • 1 ks lahůdková cibulka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • Na ozdobu
  • 1 snítka máty

Postup přípravy

  1. Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje.
  2. Na rozehřátý olej s máslem nasypte na malé růžičky rozebraný květák a pomalu ho ze všech stran orestujte.
  3. Vychladlý květák nasekejte na malé kousky a nasypte ho do větší misky.
  4. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a okurku,na plátky nakrájenou cibulku s natí a petrželku.
  5. Zeleninu pokapejte 3 lžícemi oleje ,citronovou šťávou a podle chuti osolte.
  6. Salát promíchejte ,zakryjte a nechte v chladu alespoň jednu hodinu.
  7. Před podáváním ozdobte lístečky máty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,26g
  • Sacharidy:

    23,26g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    182,31g
  • Vláknina:

    10,10g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat