Prostreno.cz

Kuřecí plátky ve smetanové omáčce

Recept na dušené kuřecí plátky s jemnou smetanovo-cibulkovou omáčkou podávané s malými bramboráčky.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 377 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 ks větších kuřecích prsou
  • 5 ks naťové cibulky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 200 ml 12% smetany
  • 1 lžíce ostré hořčice
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a na hlubší pánvi opečte dozlatova na oleji. Maso odložte na talíř.
  2. Na stejné pánvi orestujte nakrájenou cibulku, přibližně 2 minuty. Zalijte vývarem, vložte opečené maso a duste až je maso měkké.
  3. Zalijte smetanou, ve které rozmíchejte mouku a hořčíci. Za stálého míchání povařte 10 minut. Odstavte z ohně a vmíchejte zakysanou smetanu.
  4. Podávejte s malými bramboráčky.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky ve smetanové omáčce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat