Prostreno.cz

Polévka z husích nebo kachních drobů

Správná hospodyňka nevyhodí žádné zbytky - zvláště jde-li o zbytky po chutné nedělní kachně nebo huse, ze kterých lze připravit jednoduchá a levná polévka.

Ohodnotit
(30 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 290 kJ / 69 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 balení drobů - husích nebo kachních, obsahujících křídla, krk, žaludek, srdíčko, játra
  • 2-3 kuliček nového koření
  • 1 lístek bobkového listu
  • 5-8 kuliček pepře
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 1 plátek celeru
  • 1 ks cibule
  • sůl

Postup přípravy

  1. Křídla, krk, žaludek, srdíčko, játra dejte do studené vody, aby bylo vše jen potopené (objem vody není konečný - další vývar bude ze zeleniny), osolte, přidejte pár kuliček pepře, 2-3 kuličky nového koření, menší bobkový list a vařte zvolna do měkka (husí droby nejdéle – určitě aspoň hodinu). Čím pomaleji se maso vaří, tím je vývar chutnější. Kdo spěchá, ať to dá do papiňáku asi na 10-15 minut.
  2. Doporučuji zvlášť uvařit zeleninu – mrkev, celer, petržel, cibuli - vařit v celku, resp. maximálně překrojit podélně na půlky. Zelenina vařená v celku má pak totiž lepší chuť. Až bude vařená – nakrájejte na kousky. Zase – kdo spěchá a chce šetřit kastrůlky, ať zeleninu uvaří přímo ve vývaru z masa.
  3. Vařená křídla a droby oberte a maso nakrájejte, vhoďte zpět do vývaru, přilejte zeleninu (vývar i ty kousky zeleniny). Dochuťte sekanou zelenou petrželkou.
  4. A nekažte si to přidáváním masoxu, knorru, vegety a podobně. Objevte chuť bez glutamátů!

TIP:

Polévku lze uvařit i z kuřecích skeletů - alespoň ze 2 kusů.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,93g
  • Sacharidy:

    144,62g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    15,36g
  • Vláknina:

    60,10g

Aktivita pro spálení: 69 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z husích nebo kachních drobů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat