Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Polévka z bílého zelí

lanvin
14hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

592 kJ

energetická hodnota na 100g

95 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky13g sacharidy6g bílkoviny

Recept na polévku z čerstvého zelí s klobásou, která se podává s chlebem jako hlavní chod.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1200 g čerstvého bílého zelí
  • 150 g cibule
  • 300 g vepřových žeber
  • 2 ks klobásy
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  • Omytá vepřová žebra dejte do hrnce a zalijte vodou jen tolik, aby byla přikrytá. Přidejte bobkový list a nové koření. Uvařte doměkka.
  • Pak vývar sceďte a z kosti oberte maso. V jiném hrnci na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte mouku a připravte jíšku, kterou zalijte vývarem z žeber.
  • Přidejte na delší proužky nakrájené zelí. Vařte, až je zelí měkké.
  • V polovině vaření přidejte nakrájenou klobásu, obrané maso z žeber, dochuťte solí a pepřem a pokud je potřeba, dolijte vodou.
Omeleta s dušenými jablky

Omeleta s dušenými jablky

4 hlasy
1h a 5min 796kJ 60 Kč
Plněný vepřový plátek

Plněný vepřový plátek

2 hlasy
1h a 35min 578kJ 200 Kč

Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

Zelná hovězí polévka

25 hlasů
1h a 40min 486 kJ 121 Kč
Zelňačka bez smetany

Zelňačka bez smetany

17 hlasů
50min 786 kJ 99 Kč
Polévka zelná

Polévka zelná

18 hlasů
40min 432 kJ 79 Kč
Polévka s bílým zelím

Polévka s bílým zelím

18 hlasů
25min 223 kJ 65 Kč
Polévka ze záhonku

Polévka ze záhonku

26 hlasů
25min 475 kJ 62 Kč

Články nejen o vaření