Bazalkové pesto s těstovinami a kuřetem
Bazalka, kuřecí maso a těstoviny jsou základem tohoto vynikajícího jídla.
-
30min
10min příprava
20min vaření
-
919 kJ / 219 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy13g
tuky13g
Ingredience na
- 3 hrnky
čerstvých bazalkových listů
- jemně stlačené
- 3/4 hrnku
parmezánu
- nastrouhaného
- 3 stroužky
česneku
- 1/3 hrnku
pražených arašídů
- 1/2 hrnku
olivového oleje
-
sůl a pepř
- 1 balení
těstovin
- 2 ks
kuřecích prsou
Postup přípravy
- Připravte si pesto. Do mixéru dejte veškeré přísady kromě oleje, kuřete a těstovin. Soli dejte méně. Vše najemno promixujte a postupně přidávejte olej dokud nezískáte konzistenci husté omáčky, krásně zelené a voňavé. Podle chuti dosolte.
- Těstoviny uvařte dle návodu. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a opečte do zlatova na pánvi. Do hotových horkých těstovin zamíchejte dle chuti bazalkové pesto s kuřecím masem.
TIP:
Pro krémovější omáčku si připravte základní sýrovou omáčku a tu smíchejte s pestem a hotovými těstovinami a masem. Připravíte ji tak, že v hrnci uděláte z plátku másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijete cca hrnkem mléka. Nechte povařit a rozmíchejte případné hrudky. Ve vzniklé kaši rozpusťte cca 10-15 dkg sýra dle chuti, ideální je niva.