Prostreno.cz

Humr na bylinkách

Emanuel Ridi tentokrát maso do svých receptů v pořadu S Italem v kuchyni tentokrát lovil v mořských vodách.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 339 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky1g

Ingredience na

  • 800 g humra
  • 1 hrst petržele
  • 1 hrst bazalky
  • nať fenyklu
  • 5 dcl bílého vína
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 krajíce toastového chleba
  • olej extra virgin
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. V hrnci ohřejte solenou vodu s bílým vínem, do toho přidejte petržel, fenyklovou nať, na hrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli, 1 stroužek česneku a pepř. Nechte 5 minut vyvařit.
  2. Humra nechte v chladu a vyndejte ho těsně před přípravou. Ze spoda k humrovi přivážte provázkem vařečku, aby zůstal rovný a nezkroutil se a vložte ho do vroucí vody se zeleninou. Vařte asi 10 minut.
  3. Mezitím připravte bylinkovou omáčku – v hmoždíři smíchejte fenyklovou nať, nasekanou bazalku, česnek a rozdrobené plátky pečiva. Zalijte olivovým olejem a promíchejte.
  4. Uvařeného humra po páteři rozpůlte, servírujte na talíř a podávejte s bylinkovým pestem.

TIP:

Korýši skýtají jednoznačně nejčerstvější maso, jaké se vám může na talíři ocitnout. Důvod je prostý. Do vroucího vývaru se vkládají živí. Stačí pár minut a získáte to nejjemnější masíčko. A také nejdražší.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,74g
  • Sacharidy:

    115,60g
    • Cukry:

      17,04g
  • Tuky:

    112,18g
  • Vláknina:

    15,10g

Aktivita pro spálení: 81 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Pangasius s jablkovým salátem

(15 hlasů)
25min
649 kJ

Losos s holandskou omáčkou

(26 hlasů)
35min
755 kJ

Ryba s brusinkovým pyré

(21 hlasů)
45min
770 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Humr na bylinkách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat