Prostreno.cz

Humr na bylinkách

Emanuel Ridi tentokrát maso do svých receptů v pořadu S Italem v kuchyni tentokrát lovil v mořských vodách.

40min

20min příprava

20min vaření

330 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci ohřejte solenou vodu s bílým vínem, do toho přidejte petržel, fenyklovou nať, na hrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli, 1 stroužek česneku a pepř. Nechte 5 minut vyvařit.
  2. Humra nechte v chladu a vyndejte ho těsně před přípravou. Ze spoda k humrovi přivážte provázkem vařečku, aby zůstal rovný a nezkroutil se a vložte ho do vroucí vody se zeleninou. Vařte asi 10 minut.
  3. Mezitím připravte bylinkovou omáčku – v hmoždíři smíchejte fenyklovou nať, nasekanou bazalku, česnek a rozdrobené plátky pečiva. Zalijte olivovým olejem a promíchejte.
  4. Uvařeného humra po páteři rozpůlte, servírujte na talíř a podávejte s bylinkovým pestem.

TIP:

Korýši skýtají jednoznačně nejčerstvější maso, jaké se vám může na talíři ocitnout. Důvod je prostý. Do vroucího vývaru se vkládají živí. Stačí pár minut a získáte to nejjemnější masíčko. A také nejdražší.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    169,27 g
  • Sacharidy:

    114,48 g
    • Cukry:

      22,60 g
  • Tuky:

    20,32 g
  • Vláknina:

    13,12 g

Aktivita pro spálení:

404 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

120

minut uklízení





Podobné recepty

Pangasius s jablkovým salátem

(15 hlasů)
25min
649 kJ

Losos s holandskou omáčkou

(26 hlasů)
35min
751 kJ

Ryba s brusinkovým pyré

(21 hlasů)
45min
631 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

humr

89 kcal / 100g
B19 g
S1 g
T1,9 g

mrkev

41 kcal / 100g
B0,94 g
S9 g
T0,35 g

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g

sůl a pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Humr na bylinkách

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba