Prostreno.cz

Humr na bylinkách

Emanuel Ridi tentokrát maso do svých receptů v pořadu S Italem v kuchyni tentokrát lovil v mořských vodách.

  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 297 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky1g

Ingredience na

  • 800 g humra
  • 1 hrst petržele
  • 1 hrst bazalky
  • nať fenyklu
  • 5 dcl bílého vína
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 krajíce toastového chleba
  • olej extra virgin
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. V hrnci ohřejte solenou vodu s bílým vínem, do toho přidejte petržel, fenyklovou nať, na hrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli, 1 stroužek česneku a pepř. Nechte 5 minut vyvařit.
  2. Humra nechte v chladu a vyndejte ho těsně před přípravou. Ze spoda k humrovi přivážte provázkem vařečku, aby zůstal rovný a nezkroutil se a vložte ho do vroucí vody se zeleninou. Vařte asi 10 minut.
  3. Mezitím připravte bylinkovou omáčku – v hmoždíři smíchejte fenyklovou nať, nasekanou bazalku, česnek a rozdrobené plátky pečiva. Zalijte olivovým olejem a promíchejte.
  4. Uvařeného humra po páteři rozpůlte, servírujte na talíř a podávejte s bylinkovým pestem.

TIP:

Korýši skýtají jednoznačně nejčerstvější maso, jaké se vám může na talíři ocitnout. Důvod je prostý. Do vroucího vývaru se vkládají živí. Stačí pár minut a získáte to nejjemnější masíčko. A také nejdražší.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Humr na bylinkách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat