Prostreno.cz

Marinované olivy

Milovníci oliv si přijdou na své! Pokud máte rádi olivy, bude vám tento recept chutnat.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 10min

    10min příprava

    0min vaření

  • 611 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 ks citrónu - velkého, dobře omytého
  • 200 g oliv - černých, zelených, plněných aj.
  • 30 ml červeného vinného octa
  • 30 ml olivové oleje extra virgin
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky sušeného oregána
  • 1 špetka kayenského pepře

Postup přípravy

  1. Z dobře omytého citrónu nastrouhejte kůru.
  2. Olivy vložte do misky, přidejte citrónovou kůru, pepř, oregano, citrónovou šťávu, olej a červený vinný ocet. Dobře promíchejte.
  3. Olivy uložte alespoň na 2 hodiny, nejlépe do lednice.

TIP:

I když jsou olivy velmi mastné, přesto podporují proces hubnutí – černé i zelené olivy jsou velmi málo kalorické. Zároveň však dodávají tělu potřebnou energii a rychle zasytí. Před jídlem můžete podpořit tvorbu žaludečních šťáv tím, že si dáte něco hořkého – kromě čaje z hořkých bylin a toniku jsou vhodné právě olivy.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Marinované olivy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat