Prostreno.cz

Králík dušený s křenem a tymiánem

Králičí maso se pořád drží ve stínu jiných druhů masa. Myslíme si, že neprávem. Má totiž výjimečné nutriční vlastnosti, a pokud víte, jak na něj, můžete ho proměnit v naprostou delikatesu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 624 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 150 g másla - nakrájené na plátky
  • 6 lžic citronové šťávy
  • 5 lžic rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli
  • 4 lžičky hrubě drceného barevného pepře
  • 0.5 lžičky drceného kmínu
  • 2 ks listy
  • 300 ml bílého vína
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1.5 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Naporcované maso potřete citronovou šťávou a rozpuštěným máslem .Nechte v chladu minimálně 2 hodiny.
  2. Maso položte do pekáčku, z obou stran ho osolte ,opepřete a posypte kmínem.
  3. Maso podlijte vínem ,vývarem ,přidejte bobkový list, tymián ,na maso položte plátky másla a přikryté duste doměkka.
  4. Když je maso skoro měkké , vmíchejte do šťávy nastrouhaný křen.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,80g
  • Sacharidy:

    151,10g
    • Cukry:

      1,60g
  • Tuky:

    186,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 149 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík dušený s křenem a tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat