Ingredience na
- K přípravě
- 700 g
filet čerstvého , nebo chlazeného okouna
- 0.5 hrnku
hladké mouky
- 1 lžička
citronového pepře
- 1 lžička
koření celerové semínka
- drcené
- 0.45 lžičky
soli
- 3 lžíce
másla
- 1 lžíce
oleje
- 4 lžíce
citronové šťávy
TIP:
Celerová semínka mají podobnou aromatickou a svíravou chuť jako ostatní části celeru. Jejich pikantní, zemitá a hořká chuť se skvěle hodí k rajčatům a další zelenině a proto se s oblibou přidávají do kečupu, omáček, dresinků a marinád. Společně s dalším kořením se výborně snoubí s rybami, korýši a drůbeží, ale i vejci, sýry, bramborovými a zeleninovými saláty. Celerová semínka jsou nezbytná při přípravě pravého koktejlu Bloody Mary.