Prostreno.cz

Losos na pomerančích

Recept na slavnostní přípravu lososa např. na vánoční stůl.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 614 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 2 ks lososa bez kůže - á 150-200g
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře
  • 2 ks pomeranče
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Omyté, osušené plátky lososa pokapejte citrónovou šťávou, osolte a posypte mletým pepřem, z dobře omytých pomerančů pomocí škrabky nakrájejte na tenké proužky kůru. Pomeranče nakrájejte na tenká kolečka. Do máslem vymazaného pekáčku uložte na dno kolečka pomerančů, na pomeranče položte porce lososa.
  2. Ve smetaně rozmíchejte cukr a špetku soli a lososa přelijte. Posypte pomerančovou kůrou a vložte na 30 minut do trouby vyhřáté na 180°C.
  3. Před podáváním posypte zeleným pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos na pomerančích

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat