Prostreno.cz

Italská fazolová polévka se slaninou

Je to snadná polévka připravená z cannellini fazolí, slaniny, rozmarýnu a česneku. Tato polévka je rychlá, snadná a chutná skvěle.

28.09.2023 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

371 kJ / 88 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
  2. Slaninu vyndejte děrovanou lžící na talíř s papírovou utěrkou.
  3. Do stejného hrnce nasypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte česnek, rozmarýn a pomalu zalijte vývarem.
  5. Vývar přiveďte k varu a do vývaru nasypte polovinu scezených, propláchnutých fazolí a rozmačkejte je pomocí šťouchadla na brambory (nebo nahrubo rozmixujte ponorným mixérem).
  6. Přidejte zbývající fazole a orestovanou slaninu. Přiveďte k varu a vařte 10 minut.
  7. Polévku podle chuti osolte a opepřete. Před podáváním můžete polévku posypat sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    163,24 g
  • Sacharidy:

    173,63 g
    • Cukry:

      12,62 g
  • Tuky:

    126,63 g
  • Vláknina:

    25,48 g

Aktivita pro spálení:

513 kcal
64

minut jízdy na kole

48

minut běhu

153

minut uklízení





Podobné recepty

Fazolová polévka se smetanou

(5 hlasů)
40min
274 kJ

Fazolová polévka s tymiánem

(6 hlasů)
50min
165 kJ

Fazolová polévka se smetanou

(4 hlasů)
50min
143 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Italská fazolová polévka se slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba