55min
15min příprava
40min vaření
1068 kJ
energetická hodnota na 100g
311 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:14g tuky8g sacharidy12g bílkoviny
Výborný a jednoduchý recept na přípravu lososa.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
4 plátky
lososa
4 lžíce
medu
4 lžíce
citrónové šťávy
4 špetky
estragonu
4 lžíce
čerstvého nasekaného kopru
4 špetky
soli
4 lžíce
rostlinného oleje
Postup přípravy
Na plech s pečícím papírem položte omyté, osušené, citrónovou šťávou pokapané a osolené porce ryby.
Na každou rybu dejte lžíci medu, posypte koprem, estragonem a zakápněte olejem. Dejte do trouby vyhřáté na 160°C a pečte 30-40 minut.
Podávejte s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
TIP:
Růžovo-oranžové maso z lososa je řazeno mezi top potraviny a to hlavně díky obsahu nenasycených mastných kyselin omega 3. Jeho maso je jemné, ale pevné a neobsahuje malé kosti, dokonce v části u ocasu nejsou žádné kosti.