Prostreno.cz

Bábovka s kandovaným ovocem

Recept na bábovku vonící rumem na sváteční stůl.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1189 kJ / 284 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy50g
tuky8g

Ingredience na

  • 320 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 balení kypřicího prášku
  • 150 g rozinek
  • 120 g kandovaného ovoce - směs
  • 70 ml rumu
  • 2 ks vajec
  • 200 ml podmáslí - nebo kefíru
  • 50 g změklého másla
  • 1 balení citrónové polevy

Postup přípravy

  1. Rozinky namočte na půl hodiny do rumu. V míse dobře promíchejte všechny ingredience, kromě vajíček. Přidejte jen žloutky.
  2. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Do těsta přidejte rozinky s polovinou rumu a postupně lehce vmíchejte sníh z bílků.
  3. Těsto dejte do vysypané bábovkové formy. Pečte 45 minut při 190 °C.
  4. Vychladlou bábovku přelijte polevou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,10g
  • Sacharidy:

    458,76g
    • Cukry:

      307,00g
  • Tuky:

    126,90g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 284 kcal

35

minut jízdy na kole

27

minut běhu

84

minut uklízení



Podobné recepty

Šafránová bábovka

(20 hlasů)
1h a 45min
1532 kJ

Bábovka s mátou

(17 hlasů)
60min
1154 kJ

Bábovka s čokoládou

(14 hlasů)
60min
1330 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

hedvika
17.06.2016
heenna
24.04.2016
hedvika
16.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bábovka s kandovaným ovocem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat