Prostreno.cz

Recept na vánočního kapra

Tradiční český recept na vánočního kapra, který je neodmyslitelnou součástí štědrovečerní večeře.

40min

30min příprava

10min vaření

966 kJ / 230 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Filety kapra omyjte a osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran.
  2. Připravte si tři misky: do jedné dejte hladkou mouku, do druhé rozšlehaná vejce a do třetí strouhanku.
  3. Každý filet obalte nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a filety smažte dozlatova z obou stran přibližně 4-5 minut na každé straně.
  5. Hotové filety nechte okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.
  6. Podávejte s plátkem citronu a bramborovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    265,70 g
  • Sacharidy:

    200,16 g
    • Cukry:

      11,22 g
  • Tuky:

    286,31 g
  • Vláknina:

    11,50 g

Aktivita pro spálení:

1101 kcal
137

minut jízdy na kole

104

minut běhu

328

minut uklízení





Podobné recepty

Recept na lehký bramborový salát

(2 hlasů)
50min
192 kJ

Nejlepší bramborový salát

(2 hlasů)
50min
436 kJ

Smažený vánoční kapr

(1 hlasů)
40min
1316 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Recept na vánočního kapra

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba